CO2 Calculator

AUTO VERBRUIK COMPENSEREN

Rijd je bv 25.000 km per jaar op Benzine? Dan produceer je gemiddeld 5100 kg CO2e. Je hebt 170m2 regenwoud nodig om jouw gereden kilometers te compenseren. 
Uitstoot in Kg:0
Kosten voor compenseren: €0.00

VLIEGTUIG VERBRUIK COMPENSEREN

Stel je vliegt gemiddeld 5 uur per jaar. In dat geval produceer je 785 kg CO2e. Je hebt 26m2 regenwoud nodig om jouw ‘airmiles’ te compenseren.
Uitstoot in Kg:0
Kosten voor compenseren: €0.00

HUISHOUDEN COMPENSEREN

Jaarlijks je eigen CO2e uitstoot  compenseren? Per huishouden is dit gemiddeld 7.500 kg C02e. Je hebt 250m2 regenwoud nodig om dit te compenseren.

Uitstoot in Kg:0
Kosten voor compenseren: €0.00
Totale kosten om je uitstoot te compenseren: € 0.00

Compenseer nu
*CO2e 
In de berekeningen van het aantal tonnen CO2 gaan wij altijd uit van CO2e. CO2e is een afkorting voor “koolstofdioxide-equivalenten”. Het is een manier om de emissie van diverse broeikasgassen met elkaar te vergelijken op basis van hun ‘global warming potential’ oftewel GWP. CO₂e vergelijkt over een periode van 100 jaar hoeveel CO2e nodig zou zijn om dezelfde bijdrage aan de opwarming van de aarde te geven als het betreffende broeikasgas, en geeft dus de bijdrage aan de opwarming van de aarde weer voor het betreffende broeikasgas. Methaan is bijvoorbeeld een sterker broeikasgas (tot 25 maal meer) ten opzichte van CO2.
Nature For Future houdt door met CO2e waarden te rekenen ook rekening met de uitstoot van andere broeikasgassen.

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies voor bovenstaande doeleinden. Bekijk hier onze Privacy Verklaring.