Sobre nosotros

waar wij voor staan

Wij zijn:

Gecommitteerde klimaatverbeteraars!
Een team van gemotiveerde, intelligente mensen, die niet te stoppen zijn.
Ons motto: het is tijd om de krachten te bundelen voor een leefbare toekomst!

waar Wij in geloven:

krachten bundelen

Met onze expertise op het gebied van communicatie, persoonlijke groei en leiderschap brengen we de juiste mensen bij elkaar en zorgen we voor een degelijke en efficiënte samenwerking. Dit resulteert in optimale impact.

Noodzaak

Het is de hoogste tijd dat we onze zorgen over een leefbare wereld voor toekomstige generaties omzetten in verstandige gezamenlijke acties. Wij willen een ernstige klimaatcrisis voorkomen door snel meer bos aan te planten.

Duurzaam succes

Door de ecologische, economische en sociale belangen te combineren, verbeteren we de kwaliteit van leven van huidige en toekomstige generaties. Educatie gericht op blijvende gedragsveranderingen van mensen.

Slim herbebossen

Herbebossen in de tropen geeft een snelgroeiend bos. Biodivers bos zorgt voor optimale CO2 opname. Corridors behouden zeldzame dieren. Boeren betrekken leidt tot lokaal commitment.

slagkracht

Door met een plaatselijk en permanent team te werken spelen we direct in op kansen en houden we controle op onze projecten. Door ontwikkeling van het bos te monitoren leren we steeds bij.

bewustzijn

Lokaler en verstandiger consumeren geeft minder afval (waaronder CO2).
Minder dierlijke producten gebruiken, betekent meer ruimte voor bos. Dat is gunstig  voor gezondheid en klimaat.           

dagelijks bestuur

Een slagvaardig team, opererend vanuit de homebase in Costa Rica. 

Bevlogen, efficiënte professionals met verschillende achtergrond. Door een stevige basis in Costa Rica zitten we er letterlijk bovenop en kunnen we snel schakelen. 

Wij zijn zelfstandige ondernemers. Daarmee voorzien wij in ons eigen onderhoud. We kunnen onze eigen tijd indelen. Afhankelijk van de situatie werken we 1 of meerdere dagen per week voor stichting NFF.

De rest van het bestuur opereert vanuit Nederland en zorgt voor fondsenwerving en onderhouden van het netwerk in Nederland.

specialisten

Slim herbebossen betekend slim samenwerken en kennis delen. Wij zijn dankbaar voor de specialisten die zich aan onze doelen commiteren. 

Maak kennis met een van onze adviseurs: Duif Kraamwinkel. Milieuwetenschapper en adviseur duurzaamheid.

“Ik committeer mij om bij te dragen aan een toekomstbestendige wereld. Werken aan een rijk groen landschap is voor mij elke dag de motivatie om aan de slag te gaan. Mijn hart ligt bij het mogelijk maken van duurzaam landgebruik op plekken waar beleid en praktijk bij elkaar komen. Door het smeden van ‘niet gebruikelijke’ coalities en samenwerkingen heb ik gemerkt dat de tegenstelling tussen ‘groen’ en ‘geld’ of ‘boer’ en ‘natuur’ veel kleiner is wanneer je zoekt naar gezamenlijke ambities.” 

ONZE MISSIE

In 10 jaar 3 belangrijke natuurreservaten met elkaar verbinden: creëren van een corridor. 
Door slim herbebossen vele doelen dienen!

Onderzoek toont aan dat de gezondheid van een geheel ecosysteem af te meten is aan de gezondheid van de top roofdieren. In Costa Rica is dat de jaguar populatie. 

De jaguar heeft het moeilijk. In zijn zoektocht naar voedsel of een partner is hij bereid om 15 km uit een bos te trekken. Als dit zonder succes is keert hij om. Om een partner te vinden met een verse bloedlijn zijn corridors dus cruciaal. 

Trainingen Persoonlijk leiderschap

Naast het laten groeien van jungle, zetten we ons in voor de persoonlijke groei van mensen. 

Wij organiseren ook trainingen in Costa Rica. Thema’s: persoonlijke ontwikkeling, communicatie en leiderschap. We verzorgen daarnaast maatwerk retraites voor executives en geven sessies voor traumahealing.

Wat dit te maken heeft met ‘Nature for Future’? We trainen in de natuur, we inspireren mensen om te genieten van de natuur en met ‘hun eigen natuur’ in contact te komen. We organiseren  excursies o.a. naar de herbebossingsprojecten. Én we doneren een deel van de winst van de trainingen aan NFF. 

Nieuwsgierig naar onze trainingsexpertise? Check de website van ‘Zin in Zijn’ Training, Coaching & Advies. 

accomodatie

Voor het huisvesten van onze trainingsklanten hebben wij een luxe guesthouse beschikbaar. Zo kun je jungle avonturen afwisselen met het comfort wat je gewend bent van thuis.

We gebruiken de guesthouse tevens voor wetenschappers en vrijwilligers die een bijdrage komen leveren aan de stichting.

Deze accommodatie ligt aan de rand van de jungle op 100 meter van het hoofdgebouw en is bereikbaar met de auto.

In slaap komen met het rustgevende geluid van krekels. Wakker worden met de geluiden van o.a toekans en papegaaien!

De naam

In 2018 is de naam van de stichting omgezet in ‘Nature For Future’. Deze naam is geïnspireerd op onze missie om door actief en slim te weken aan duurzaam natuurbehoud, te zorgen voor een leefbare toekomst.

Wij zijn dat aan onze toekomstige generaties verplicht.

Fundación

De stichting In 2013 opgericht. Na een aantal jaren van informatie verzamelen, organiseren en ervaring op doen zijn we nu slagvaardig om grote stappen te zetten.

Benieuwd naar de bestuursstructuur en jaarverslagen? Bekijk ze op deze pagina.

Anbi

Stichting Nature For Future is een erkende ANBI stichting, waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Doordat wij in Costa Rica een dochterstichting hebben opgericht, kunnen giften gemakkelijk naar NFF Costa Rica getransporteerd worden.

'People who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do!'
Rob Siltanen